2016 ∼ KORSICKÉ VOLÁNÍ

FAKTA
•  27. 8. – 3. 9. 2016
•  trasa Cala de Medici – Elba – Korsica – Capraia – Cale de Medici
•  upluli jsme 180 NM
III. ročník Arts jachty opustil Jadranské moře, kterému se za starých slovutných časů říkávalo Benátská zátoka a zamířil do moře Ligurského, části Středozemního moře, které se rozkládá mezi Francouzskou riviérou a Sardínií.
PISA
Dorazili jsme auty už v pátek večer do Pisy, abychom se podívali na jednu z nejprofláklejších památek světa a samozřejmě nasáli noční atmosféru.
ELBA
V sobotu jsme vypluli z města Castiglioncello – Marina Cala di Medici, které leží nedaleko Livorna a Pisy, a zamířili jsme směrem Elba. Jako vždy jsme se nespokojili pouze s krásami pobřeží a vyrazili jsme do vnitrozemí. Někteří volili cestu pronájmu auta, jiní vyrazili lanovkou na nejvyšší horu Elby Monte Capanne.
Sílu našich večírků okusilo městské molo hlavního města Elby Portoferraio.
KORSIKA
Potom jsme se vydali směrem divoká Korsika, do hlavního města Bastia. A protože je naším dobrým zvykem střídat města a divá opuštěná místa, den poté jsme zvolili opuštěnou pláž na severozápadním cípu Korsiky. Tam jsme provedli šílený celovečerní a celonoční piknik s ohněm, o kterém se ještě dlouho mluvilo.
CAPRAIA
A to už byl čtvrtek ráno. Takže rychle na Capraiu, klenot neskutečné krásy, který si nás zcela podmanil. A pak pátek, strašný pátek. Do mariny jsme přijeli večer a vrhli se opět do víru města v rozpoložení relativně dobrém, protože v sobotu nás čekala po cestě zpět ještě Florencie. Tam jsme složili duše naše a v neděli zpět. Tam do bolavého civilu…