2022 ∼ DALMATSKÁ POMLÁZKA

FAKTA
•  16. 4. – 20. 4. 2022
•  trasa Marina Kornati – Šolta – Vis – Marina Agana – Marina Kornati
•  upluli jsme 198 NM
This is blue dospělo do fáze, kdy admirál vytyčil zcela nové výzvy, čistě personální. Vyrazit s drahou o samotě na širé moře. A kde jinde začít než tam, kde admirál začínal. Do Chorvatska. Ale aby to byla aspoň trochu výzva, zvolili jsme velikonoční termín. A závodní loď… Když jsme ji půjčovali, slyšel jsem snad desetkrát: „Opatrně, opatrně! To je závodní loď, která váží 1300 kg!“ Ano, slyšíte správně, totální killerský závoďák letící po hladině.
Na Vis, nejvzdálenější ostrov to byla pohodička. Na Visu se ale, skoro stejně jako vždy, všechno se podělalo. Přivázání k molu se změnilo ve 40 uzlových nárazech ve strašný masakr, kdy asistovali úplně všichni ze sousedních lodí. Loď při takové rychlosti větru byla bez plachet zcela nemanévrovatelná. Nakonec se však bez újmy povedlo.
Cest zpět byla strašlivá. Rozbouřené moře a zaseklý mechanismus přední plachty, do které pořád pralo 35 uzlů. Museli jsme řezat lana. A jak to tak bývá, když je špatně, žádné fotky nejsou.. Takže jen, jak bylo potom… Po všech těch severech, Faerských ostrovech, Irsku a rozbouřeném Egejském moři, zřejmě největší jachtařské dobrodružství, ale zvládli jsme to, my love. Yeah!