2022 ∼ EGEJSKÉ DOSTŘEDĚNÍ

FAKTA
•  27. 8. – 10. 9. 2022
•  trasa Lavrion – Kythnos – Serifos – Milos – Folegandros – Amorgos – Antiparos – Syros – Kythnos – Lavrion
•  upluli jsme 352 NM
Aby bylo jasné. Egej je výzva, to snad ani nemusíme říkat. A kdo mě trochu zná, muselo být jasné, kam se s Bárou vydáme. Tam, kam se jezdí na sportovní plavby, ale sami, sami dva a na dva týdny. Ultimátní trávení času. Hluboká intimita trávení společného času.
Trasu už jsem měl naježděnou, takže volba byla jasná, sjet to dolů k Milosu a spodem na největší lásku, Amorgos, kde se natáčela Magická hlubina. A tam, v plném slunci vyrazit autem do kláštera Panagia Hozoviotisa, který je přilepený k útesu a odkud se skýtá neuvěřitelný výhled na širé moře.
Vše se povedlo. V usebrání jsme polykaly majle, za plného slunce, stále sami, den co den. Ano, zastavovali jsme v zátokách a marinách, ale ten pocit cesty možné cesty, kdykoli a kamkoli odplout z vás dělá skutečného vagabonda, básníka bez domova.
Zastavily nás až Meltemi, silný severní vítr. Museli jsme zdrhat přes půl Egeje a schovat se na několik dní na Sirosu, stihli jsme to jen tak, tak. Fičelo jako blázen. Vlastně jsme si těch několik dnů dost užili, o to sladší bylo potom odplutí. Znova na moři. Dokázali jsme to. Můžeme plout ve dvou na daleká moře. A je to vážně něco.