2017 ∼ EGO V EGEJI

FAKTA
•  26. 8. – 2. 9. 2017
•  trasa Athény – Serifos – Syros – Kithnos – Athény
•  upluli jsme 213 NM
Aby člověk pochopil opojnou krásu jachtingu v Egejském moři, musí znát jedno slovo, a to je Meltemi. Meltemi je vítr, který vane ze severu Egejského moře už od dob starých Řeků. Je silný, teplý, suchý a dokáže zdejší moře pořádně rozvlnit.
My to víme už z dob minulé plavby, z Egejské nuly (2016), a proto jsme naše ega připravili na velkou dávku adrenalinu.
ATHÉNY
SERIFOS
Jako první z Kykladských ostrovů, po první noci pod Poseidonovým chrámem, jsme si vyhlédli Serifos s bělavou dominantou Chóry. Vesnička, plná kaplí a krychlových středověkých staveb přestavených na malé vilky, totiž nabízí neuvěřitelný výhled do dálav Egejského moře. Tam jsme přemítali o tomto kusu planety, který formoval dějiny lidstva několik tisíc let.
SYROS
Jako další ostrov jsme si vybrali Syros, administrativní, kulturní a společenské centrum Kyklad. A opět, to jsme si nemohli přeci nechat ujít, jsme si půjčili auta a prozkoumali ostrov – pláže prokoupali, kopce prochodili a vesničky prosmejčili.
KITHNOS
Po městském toulání se nám zvedla chuť na něco klidnějšího, a proto volba nemohla padnout na nic jiného než na Kithnos, který má jednu z nejúžasnějších pláží, co jsme za pět let toulání po všech mořích viděli. Naše ega se tetelila, i když s temnou vidinou pátečního návratu…