2017 ∼ ITALSKÉ POPERDELLE

FAKTA
•  22. 7. – 29. 7. 2017
•  trasa Neapol – Ischia – Ventotene – Procida – Neapol
•  upluli jsme 109 NM
Někdy se mě lidé ptají, jak hledám jachtařské lokace… Musím se přiznat, že Pontinské ostrovy jsem našel zcela náhodou při brouzdání mapami Google. A také se musím přiznat, že jsem tehdy, netušíc, objevil dle mého jedny z nejkrásnějších ostrovů v celém Středomoří.
NEAPOL
Celý náš výlet začal Neapolí, městem s obrovským charismatem, o kterém se mluví až příliš špatně. Neapol je magie, láska na celý život a spolu s Římem a Palermem patří k „nejitalštějším“ městům v Itálii.
ISCHIA
V sobotu jsme vypluli směr Ischia, která je známá svými celoročními termálními prameny. Zakotvili jsme přímo pod dominantou celého ostrova, Aragonským hradem, na který jsme vyrazili hned druhý den. A ani potom jsme nepospíchali a půjčili si auto, druhá skupina šla ponořit těla do blahodárných pramenů.
VENTOTENE
A potom už směr sever na Ventotene, „větrný ostrov,“ jenž nezůstal svému názvu nic dlužen. Čím nás však uchvátil především, byl jeho ráz a esprit ztracený kdesi v polovině minulého století. Bella Italia! A k tomu všemu si představte, že se nám objevila technická závada na lodi a museli jsme proto na Ventotene zůstat celé tři dny, v tom nádherném stojícím čase.
PROCIDA
Jako třešničku na dortu jsme po cestě zpět navštívili tuze roztomilou a fotogenickou, neprávem opomíjenou, Procidu. A Capri? Perlu Středomoří? Na to jsme se vykašlali, protože jsme věděli, že se sem následující rok opět vrátíme