2017 ∼ JÁTRNÝ JADRAN

FAKTA
•  23. 9. – 30. 9. 2017
•  trasa Sukošan – Vis – Lastovo – Mljet – Korčula – Sukošan
•  upluli jsme 306 NM
Zářijová Dalmácie má něco do sebe. Je přívětivější, teplotně i lidsky, čímž myslíme turistický servis, a hlavně občas i foukne. Proto byla naše plavba Jadranským mořem ambicióznější než obvykle. No, považte, upluli jsme více než 300 majlí.
SUKOŠAN
Vypluli jsme odpoledne v sobotu ze Sukošanu a zakotvili u Žirje. Během večera však padlo klíčové rozhodnutí podniknout velkou noční plavbu až na Vis.
VIS
Ranní nedělní příjezd na náš milovaný ostrov byl přímo fenomenální. Večerní oslava nemohla proběhnout nikde jinde než v našem spřáteleném podniku Domestic Disco Bar, který podává pouze lokální moky bez jakékoli oficiální ceny. Zaplatíte při odchodu, kolik chcete…
LASTOVO
A stejně ambiciózně jsme pokračovali i dále. Lastovo, kam zabloudí loď jachtařova opravdu málo, má krásné ponorkové silo, které jsme plně využili i pro noční hudební produkci.
MLJET
A to nebylo vše. Pokračovali jsme ještě níže, na ostrov Mljet, jenž je dle naší dosavadní zkušenosti jedním z nejlepších chorvatských ostrovů pro vyhlídkovou jízdu na skútrech.
KORČULA
Při cestě zpět, jsme stihli ještě historickou Korčulu. Ano, zkrátka úžasný zářijový týden, kdy jsme napluli skoro 600 km!
NÁVRAT DO DOMOVSKÉ MARINY